Protetika

Grana dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zubi i vraćanjem estetike i funkcije postojećima. Danas koristimo najmodernije tehnike i materijale koji zubima u potpunosti vraćaju funkciju, prirodnost i ljepotu.

Keramičke krunice

Protetski nadomjestci koji se trajno fiksiraju na prirodni zub čija je kruna previše destruirana da bi se mogla nadomjestiti ispunom ili kod manjkavost estetike zuba. Koristimo vrhunske materijale koji u potpunosti zadovoljavaju funkciju i visoke kriterije estetike.

Potpuno keramičke krunice ( Emax, Empress ) spadaju u sam vrh estetske dentalne medicine.Izrađuju se uz pomoć CAD/CAM digitalne tehnologije koja skenira zub, podaci se kompjuterski obrađuju, a budući nadomjestak se u stroju modelira iz keramičkih blokova. Najćešća potreba za izradom ovakvih krunica je kod prednjih zuba jer u potpunosti imitiraju prirodni izgled zuba, njegovu prirodnu boju, transparenciju i translucenciju, a odlikuju se i visokom čvrstoćom.

Cirkon keramičke krunice - Slojevi keramike naneseni su na cirkonsku kapicu bijele boje. Odličan je izbor za prednje zube zbog svoje visoke estetike, a zbog svoje čvrstoće pogodan je i za rekonstrukcije stražnjih zubi.

Metal keramičke krunice načinjene su od slojeva keramike vezanih na metalnu bazu. Pružaju dobru čvrstoću i estetski rezultat te su i danas standard zbog dobrog omjera cijene i kvalitete.

Zubni mostovi

Fiksni protetski nadomjestci kojima nadomještamo zube koji needostaju a cementiraju se za susjedne zube nosače ili implantate. Mogu biti izrađeni od materijala poput metal keramike, cirkon keramike i potpune keramike ( empres i emax sustavi).

Potpune i djelomične proteze

Izrađuju se kada nije moguće izraditi fiksne protetske nadomjestke. Kod potpune bezubosti izrađuju se potpue proteze, a kod djelomične bezubosti parcijalne ( djelomične ) proteze koje se raznim oblicima kopči mogu u botpunosti uklopiti u postojeći zubni niz.

"Zdravlje je najdragocijenija stvar koju imate u životu!"

Zakažite svoj sastanak već danas.